dinsdag 11 juli 2023

30 juni 2023, dag 3


We worden wakker met zon! Die schijnt mooi door het muggengaas dat we aan de achterkant van de tent hebben hangen.

We vertrekken vroeg en toeren even rond door de vele smalle trekgaten. Er staan veel vakantiehuisjes van zwart hout met rieten daken op de eilandjes. Heel vroeger ben ik met mijn ouders, Hanneke en oma Beijne hier op vakantie geweest in zo'n huisje. Lilian was nog niet geboren. We moesten toen roeiend naar het huisje toe. Het stond aan de Folkertsloot, die we nu ook varen.

Om 10 uur zijn we al in Grouw. Er zijn mooie ligplaatsen, gereserveerd voor bezoekers van het hotel/restaurant. Dat bezoeken we dus. 


Ze hebben er heerlijke koffie en taart en lekkere stoelen, die missen we aan boord.

Ik wandel ook het dorp rond en vind zowaar een bistro waar we in 1977 gegeten hebben. We waren daar met Tortuga. 


We hadden toen nog een hondje, die mocht daar niet zijn tijdens het eten, we brachten haar terug naar Tortuga, we waren toen met de boot binnendoor op weg naar het IJsselmeer.


We nemen een toeristische route via de Kromme Grou .De iPad laadt niet goed en dat is best lastig met de navigatie. Het laatste stuk varen we via het Margrietkanaal naar Sneek, dat is simpeler.


Met de Watersport app is de jachthaven de Domp makkelijk te vinden, die is ons aanbevolen door nicht Afke


We krijgen een super mooie plek en de haven is heel geschikt om 2 dagen te blijven. Ronald is er achter gekomen dat hij niet genoeg pillen heeft meegenomen. Vanaf Sneek kan ik makkelijk met de trein naar Groningen om ze op te halen. 


We verkennen vast de route naar station Sneek Noord Ronald kan dan ondertussen zijn neef Koos bezoeken die in verpleeghuis woont. Ook kan hij boodschappen doen, er zijn veel winkels vlakbij. Er is veel regen voorspeld, dus varen is niet echt leuk morgen. We kopen in de Action vast wat nuttige dingen zoals dweilen, de boot watert slecht af via de loosgaten, het water stroomt naar voren als we daar liggen of zitten. Ook kopen we een stekkerdoos voor 4 stekkers, want de accu's houden onze telefoons, camera's en iPad niet vol, wal stroom werkt heel fijn en liefst voor alle apparatuur tegelijk.

Koken heb ik geen zin in, we gaan op zoek naar een snackbar. Die ziet er echter zo droef uit, we lopen nog wat verder en zien opeens een bord op straat, dat er mosselen geserveerd worden. 


We hoeven geen moment meer te twijfelen, het wordt een geweldige avond. De douches na het eten zijn ook heel goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten