zaterdag 23 mei 2015

Ameland

Het ligt 's nachts niet zo rustig als we gehoopt hadden. We bonken vrij veel. 's Ochtends gaat het ook iets anders dan verwacht. We drijven ondanks het uitgebrachte anker toch hoger de plaat op. Maar we komen toch nog wel vlot los. Ook is het vrij lastig de geul te vinden , de rode tonnen zouden aan SB moeten, maar echt diep is het niet, aan geen van beide kanten.
Maar daarna is het mooi zeilen met NO wind. We zien de Road Runner ook nog voorbij zeilen.
Omdat het bijna hoogwater is, kunnen we het laatste stuk naar Ameland flink wat afsteken en daardoor hebben we geen last van tegenstroom.
Ronald brengt me met de rubberboot naar de wal. We zijn de oplader van de iPad vergeten en hopen een extra te kunnen kopen. Ik kom met een snoertje terug. Het laden gaat met 12 volt, maar wel heel langzaam.

vrijdag 22 mei 2015

eindelijk zeilweer

De komende dagen zien er goed uit en we zijn aan een proeftocht van 5 dagen begonnen. Even testen of alles functioneert en of we niets vergeten zijn.
Het gaat allemaal lekker met westen wind varen we vlot naar de sluis. Daarna is het kruisen tegen stroom en wind. Het is ook wat bewolkt op het wad dus het zomerse gevoel is wat minder.
Maar we varen vlak langs de kust buiten de grote stroom en om 13.30 is het hoogwater en gaat het nog vlotter.
We motorzeilen over het wantij van de Wierummerwad en komen tot de oostkant van Ameland.
Het is altijd een verrassing hoe het er uit zal zien als het water weg is. Een beetje anders dan de kaart doet vermoeden. We kunnen niet heel veel wandelen, we liggen op een klein plaatje. Maar een rondje om de boot is mogelijk, dus we kunnen de benen strekken.