zaterdag 7 februari 2015

werk aan de stormfok

Omdat we de stormfok op zee paraat hebben liggen, is het wel handig als die makkelijk is vast te zetten. Tot nu toe wikkelde Ronald er een lang touw omheen. Nu heeft hij een touw gemaakt met elastieken en kikkertjes. Zo wordt er wat nuttig houtsnijwerk verricht in de donkere winterdagen.


donderdag 5 februari 2015

film Velas

Het plaatsje Velas op São Jorge ligt prachtig omgeven door kliffen. Je hebt mooi uitzicht van boven en vanaf de boulevard. 's Avonds klokslag 22 uur komen de shearwaters naar hun nesten met heel aparte geluiden. We zien ook een whale boot zeilen.  klik HIER voor de film

woensdag 4 februari 2015

in de sneeuw naar de boot

Omdat ons voorstag speling heeft in de lassen van de stukken van het rolrif en er meer mensen zijn met problemen met hun verstaging, hebben we vandaag gesproken met een man van Masten en Zo.
Eerst een dikke sneeuwbui afgewacht in de gezellige kantine van Lunegat.
Daarna alle masten en stagen bekeken. Ons probleem is makkelijker op te lossen dan gedacht. De stukken kunnen een beetje uit elkaar geschoven worden als je de boutjes losmaakt en de rol aan de onderkant. Dan kun je nieuwe lasstukjes er tussen schuiven.
Daarna nog even een lekker visje eten in Lauwersoog en een koelbox vol bevroren schol halen.