zaterdag 6 mei 2017

Schiermonnikoog

Gisteren zeilden we met vrij harde oostenwind van Lunegat naar Lauwersoog, we overnachtten voor anker, want het is om 8 uur hoogwater, we moeten vroeg door de sluis.
Wekker op 6 uur. Om 7.04 komen we bij de sluis. Hij had net het water er in laten lopen voor een schutting van buiten, dus uiteindelijk komen we pas 7.30 op het wad. Ook staat er weinig water merken we al in de sluis. De geul van Brakzand durven we niet aan.
We zien de Ecolution zeilen, mooi voor een foto. Aan boord is Peter Tempel, die maakt ook foto's van ons.
De Glinder is gelukkig bezeild en we komen tot bijna bij ons favoriete plekje bij de jachthaven van Schier.
Met de rubberboot gaan we naar de wal, altijd schoner dan lopen met laagwater.
We zien o.a. oeverzwaluwen
en bloeiende orchidee├źn. Het is heel anders als in de herfst.
We kijken even of onze neefjes en nichtjes gegroeid zijn en dan weer terug naar de boot.
Het water staat al te laag om tot de boot te roeien.
Ronald trekt nog een stuk, maar het laatste stukje wordt ik gedragen!!! Dat is ook wel handig om aan boord te komen, want we hebben vergeten het platform te laten zakken. Ik loop toch nog een keer naar de wal door de modder om de oeverzwaluwen te filmen met statief en microfoon, maar dat is een vieze onderneming.

maandag 1 mei 2017

nieuw navigatie programma

1 mei
Omdat we gisteren onze koelbox per ongeluk aan boord hadden laten staan, mnet kaas, boord, yoghurt e.d., vandaag maar weer naar de boot. Ja we worden een beetje suf. Vandaag in ieder geval mooi weer.
Meteen het WiFi apparaat getest op een nieuw navigatie programma. I sailor. Het programma van NV Verlag hield er mee op, we hadden nieuwe kaarten moeten kopen om dat weer aan de gang te krijgen.
Nu dan maar iets anders proberen en het werkt heel goed!

zondag 30 april 2017

veel wind

De wind draait 's nachts naar ZO en neemt toe in kracht. We hadden oosten wind verwacht, ZO is niet gunstig, we liggen op lager wal. Aangezien de voorspelling is dat de wind gaat toenemen, vertrekken we vlot.
Op het meer staat al ZO 5-6, dus het zeilt best wel ruw ondanks 2 reven. Geen zin meer in lunch bij een eilandje, terug naar de veilige haven.
Het is altijd leuk het Dokkumerdiep te varen, deze keer lopen er babygansjes op de oever.