zaterdag 31 augustus 2013

een sanitaire stop in Monnickendam

Zaterdag 31 augustus

De wind is NW 4, ideaal voor een tochtje verder zuidwaarts.
We worden vlot geschut in de nieuwe sluis bij Enkhuizen.
Daarna ruime wind langs Volendam

en daarna naar Monnickendam. In de jachthaven Waterland zijn we al eerder geweest en het is er alleen nog maar beter geworden. De douches zijn prachtig, de wasmachine doet het goed en ook het internet is prima.

vrijdag 30 augustus 2013

Enkhuizen

Vrijdag 30 augustus
's Ochtends kruisen we in grijs weer van Stavoren naar Enkhuizen. De afstand is maar 11 mijl en zelfs kruisend is het dus niet ver. 
We gaan ten anker bij het buiten museum. Er staan borden dat je ankergeld moet betalen, dus we gaan maar braaf naar het havenkantoor. Het blijkt wel 10 euro te zijn! En we betwijfelen sterk of iedereen wel gaat betalen. Er liggen een aantal boten vol vogelpoep en spinnenwebben, daar gaat zeker niemand betalen

's Middags breekt de zon door en wandelen we de bekende en zelfs een aantal onbekende straten.

donderdag 29 augustus 2013

Staveren

Woensdag 29 augustus

Om 8 uur 's Ochtends kunnen we door de brug. De kapotte brug staat nu open en al het auto verkeer moet over de ene brug die nog wel draait. Dus er wordt niet zo vaak gedraaid.
De wind is west 2-3, dus het is net bezeild naar Staveren. Een tochtje van maar 12 mijl, ook wel eens relaxed. 
We leggen aan aan ons vaste steigertje.

's Middags lekker wandelen en wat shoppen.

woensdag 28 augustus 2013

CTC (catamaran en trimaran club) 45 jaar

Dinsdag 27 aug. 2013

Als je van het Lauwersmeer naar het IJsselmeer wilt, verwacht je een moeizame tocht tegen westen wind in. We zijn dus super blij dat er oosten wind staat.
We zijn op weg naar Medemblik waar het weekend van 7 september het 45 jarig jubileum van de CTC gevierd gaat worden. We zijn tijdig vertrokken omdat we tegenwind verwachtten, maar nu gaat het super.
We vertrekken om 7 uur van Lunegat. 
Prachtig met zonsopkomst. De filmer let even niet goed op het stuur en we zitten in zicht van de haven muurvast in de klei. Met de vaarboom niet los te krijgen. Gelukkig met de tweede motor erbij wel.
De sluis gaat vlug en daarna is alles voor de wind. Alleen op het tij moeten we wachten.
Op het Wierummerwad staat niet veel water. Pas om 12.30 kunnen we erover.
Daarna gaat het vlot. We varen veel op het lichtweerzeil.
Allen de vermoeidheid begint wel toe te slaan, na Ameland zien we een groene ton te laat, die gaat tussen de rompen door. Gelukkig geen grote ton, zo te zien geen schade. Om 16 uur zijn we in het vaarwater van de Zwarte Haan, langs de Friese kust. Het is mooi geweest. We gaan ten anker. Het hobbelt wel wat, maar als het water verder zakt zal het wel rustig worden.


Woensdag 28 augustus

's ochtends is het laag water en we genieten wat van de vogels rond de boot.

Ook bekijken we de onderkant van de kajuit, er zitten wat deuken in door de ton waar we gisteren overheen voeren, maar het valt erg mee.
's Middags gaat het voor de wind verder, langs Harlingen naar Kornwerderzand.

De brug lijkt meteen open te gaan, de lichten staan op rood/groen, maar dat is maar schijn, de brug is stuk en iedereen moet weer aanleggen. Na twee keer testen lukt het nog steeds niet. Dat wordt overnachten aan de buitenkant.