zaterdag 6 juni 2009

gekoppeld aan hyves

Ik heb deze blog nu ook op mijn hyves, zo kunnen nog meer mensen onze belevenissen volgen. Het is nu nog niet echt spannend, veel schuren en plamuren. Waarschijnlijk gaat Tortuga pas na de bruiloft van Dirkjan en Rianne naar buiten.

donderdag 4 juni 2009

beslag op de rompen


Voor het schilderen maakt Ronald al het beslag vast op de rompen. Hans werkt verde aan de electra.

woensdag 3 juni 2009
Met koud weer is Hans nu ook aan Tortuga aan het werk, hij is begonnen de

meterkast

te installeren

dinsdag 2 juni 2009


Het schuren en plamuren is nog steeds niet helemaal klaar, ook alle losse onderdelen kunnen makkelijker van te voren geplamuurd worden dan na montage.

zondag 31 mei 2009

zeilen op de Bibi

Vandaag hebben Hans Linda en ik op de Bibi gezeild. Stevige NE wind. We zijn naar Zoutkamp gevaren. Het was een klein stukje kruisen op het eind. In Zoutkamp in de jachthaven aangelegd. Hans en Linda zijn naar het dorp gelopen voor vlaggetjes dag, heel gezellig. Ik maakte de boot een beetje schoon.Ik legde ook 1 rif in het grootzeil. Het was heel heet in de haven.
Op de terugweg konden de zeilpakken snel weer aan. En in het oude robbengat hebben we het tweede rif er ook ingelegd, het ging heel hard. Bij slagen in het smalle stukje liepen we twee keer even vast. Met de vaarboom waren we snel weer los.
Achter het eiland bij Lauwersoog streken we de zeilen en moterden naar de haven. Vlakbij de haven sloeg de moter zomaar af. Gelukkig wilde hij weer starten na wat knijpen in de benzineslang.