zaterdag 7 mei 2016

Zeearend

6 en 7 mei 2016
Eindelijk zien we de zeearenden!

Op een prachtige windstille avond vliegen ze rustig boven de Sennerplaat. Natuurlijk wat ver voor een goede foto, maar toch wel herkenbaar.
Helaas zijn er ook veel muggen, dus deurtjes dichthouden
's Ochtends varen we via het prachtige Stropersgaatje naar Lauwersoog.
Daar is de nieuwe gastensteiger klaar. Ideaal om even aan te leggen voor een wandeling rond Lauwersoog.

donderdag 5 mei 2016

optuigen en zeilen

5 mei
Er moet altijd weer een hoop gedaan worden voor je kunt varen. Vandaag de zwaarden en de giek gemonteerd en de rolfok. Ronald moest de mast in omdat de onderstagen toch weer aan de verkeerde kant van de zalingen zaten. Ook de lazyjacks moesten nog aan de mast gehangen worden.
Het wordt wel moeilijk op onze leeftijd om alles te onthouden, vooral omdat je dat soort dingen maar 1x per jaar doet.
's Middags kwam Nico en konden we op de fok ons eerste zeiltochtje maken. Het nieuwe grootzeil is helaas nog niet klaar:(


woensdag 4 mei 2016

mast er op

Met dit mooie weer werken we flink door om de boot vaarklaar te maken. Vandaag al veel spullen aan boord gebracht en de mast er op laten hijsen. Antennes en kabels meteen aangesloten, alles werkt gelukkig.

dinsdag 3 mei 2016

film Peterhead Ameland

In 4 dagen van Peterhead naar Ameland. Eerst met prachtig zeilweer en dolfijnen, op het laatst afzien aan de wind. Klik HIER voor de film

Dit bericht was ik vergeten te publiceren, is dus best wel oud.

Tortuga te water

Vandaag met super mooi weer, is de boot weer te water gelaten. Alles verliep voorspoedig. De motoren starten weer vlot en we liggen weer op ons mooie plekje.