vrijdag 5 april 2019

Voorjaar 2


De roeren raken elk jaar beschadigd. Dit jaar geen nieuw glas er op, alleen epoxy en primer, er moet nog antifouling op.
Het is elk voorjaar weer even hijsen, maar we worden er handig in de boegladder monteren. We hebben nieuwe touwtjes om het net vast te maken, de oude waren erg lastig los te krijgen. Hopelijk lukt dat komende herfst nu makkelijker.
Het is ongelooflijk, maar ons windschermpje was in een storm van de boot afgewaaid, zat al 10 jaar vast met kit. Nu heeft Ronald beugels gemaakt van rvs.
Na 9 zomers zeilen vertrouwd Ronald de accu's niet meer. Hij wil ze laten doormeten. Daarvoor moeten ze wel de boot uit. Eerst een kleed over de zonnepanelen, voor we ze loskoppelen.
Met een hijsbokje lukt het vrij makkelijk ze uit de diepe put naast de zwaardkasten te hijsen. We zagen er alle twee erg tegen op, maar het was vrij snel klaar. Nu staan ze zijn de accuzaak 24 uur op een testbank.
Na 10 jaar konden onze rvs gasflessen niet meer gevuld worden, ze kunnen ter goedkeuring opgestuurd worden naar Brabant, maar dat is een heel gedoe. We hebben al 1 kunststof fles die goed bevalt, we kopen er nog maar een bij.
Het installeren van nieuwe zeekaarten ging vrij moeizaam, op de ipad gebruiken we een ander email adres als op de laptop. Blijkbaar werkt dat niet meer voor de kaarten van NV verlag. Het bleek een heel gedoe om dat te synchroniseren, ik belde wel 4x naar Duitsland.
Maar verder gaat het goed met ons :)