zaterdag 9 oktober 2010

weer een mooie zeildag

Vanochtend leek het weer eerst wat minder mooi dan voorspeld. Met wolken en een frisse wind moesten het thermoondergoed en mutsen en handschoenen aan.
Maar al spoedig kwam de zon door en konden we weer mooi testen hoe de boot het doet met windkracht 4, met 1 rif in het grootzeil. Het Lauwersmeer bevalt ons heel goed. Het is lekker diep zodat de boot niet vast zuigt. Er voeren ook aardig wat andere boten, we konden ons aardig meten met een groot scherpjacht. Dat zeilde aan de wind iets beter, maar met ruimere wind gingen wij harder.
De Safari ging helaas pas zeilen toen wij al weer terug waren in de haven.
Wij haalden al weer een kar vol spullen van de boot. Dat is al de vierde of vijfde??
De waterlijn is echt een heel stuk omhoog gekomen. Nu volgende jaar niet meer te veel aan boord sjouwen.

vrijdag 8 oktober 2010

filmpje Urk

Er staat ook weer een nieuw filmpje op you tube over ons verblijf op Urk met zandstorm en de roeiers in dikke golven. Als je alleen de roeiers wilt zie, er is ook een verkorte versie

nieuw lichtweerzeil getest

Via marktplaats hebben we een halfwinder gekocht en gisteren was het ideaal weer om die uit te testen. Het was zuid-oosten wind kracht 3 met een heerlijk zonnetje.
Eerst hebben we hem aan de steiger even gehesen en gelukkig past hij.
Daarna op het Lauwersmeer heel wat keertjes heen en weer gezeild.
Uiteindelijk vonden we het mooist als het zeil op 1 neus vast zat. We kunnen tot halve wind ermee zeilen en het scheelt een heel stuk in snelheid vergeleken met de gewone fok.We liepen wel 8 knoop met windkracht 3.
Ondertussen weten we nu ook hoe je een track( spoor) kunt maken op de computer, het is heel leuk om te meten wat voor hoeken je nu tussen slagen maakt etc. Het lauwersmeer bevalt ons goed voor dergelijke testen, bijna geen golfslag, dus veel rustiger varen dan op het IJsselmeer. Je bent wel voortdurend bezig omdat het meer nogal klein is, dus je moet vaak van koers veranderen.

maandag 4 oktober 2010

quilts gemaakt aan boord

Ik heb natuurlijk aan boord ook quiltjes gemaakt. Ik heb ze nu op mijn site gezet. Ik heb trouwens mijn hele site een beetje verbouwd. Dat is het voordeel van thuis: onbeperkt snel internet.
Hier klikken als je de quiltjes wilt zien

een mooie zeildag

De herfst geeft af en toe nog prachtig zeilweer. Gisteren zonnig en warm en wind zuid 4 af en toe 5, dus 2 reven in het grootzeil en ook de fok wat opgerold.
Zo'n dagje is leuk om vrienden hier uit de buurt nog eens even de boot te laten ervaren.
Er zeilen ook veel andere boten, zodat we wat konden vergelijken.
Op het meer konden we ook mooi meten hoeveel graden we nu tussen de slagen zeilen. We hebben nu een GPS antenne aangesloten op de computer en dat werkt wel heel makkelijk.