dinsdag 5 mei 2015

film Walvisjagers van de Azoren

Een samenvatting van alle walvisboten die we op de verschillende eilanden gezien hebben, gecombineerd met beelden van 35 jaar geleden toen er nog echt gejaagd werd. klik HIER voor de film

maandag 4 mei 2015

het zat niet mee vandaag

Het weer zou vandaag vrij goed zijn in vergelijking met de afgelopen tijd.
Het werd dus wel eens tijd dat we naar de boot gingen.
Het weer viel echter toch wat tegen. Bewolkt en WK 6
Eenmaal bij het hek van de haven deden we de autoruit open om het hek open te krijgen. De ruit maakte wat reutelende geluiden en wilde vervolgens niet meer dicht. Gelukkig staat de auto heel veilig bij Lunegat, ook met open ruit.
Eerst maar eens koffie. Hopen dat de koffiemelk nog goed is. Het was wel heel vreemd, hij wilde helemaal niet meer uit het pakje stromen. De inhoud van de koelkast bleek stijf bevroren!
Eerst de garage maar eens gebeld. Daarna de leverancier van de koelkast. Thermostaat is waarschijnlijk stuk. Hij gaf +28 graden aan en bleef dus maar koelen. De koelbox moet nu opgestuurd worden. Onze lust om te zeilen was aardig gedaald.
Koffie in de kantine was gezellig en onze buren Cees en Anneke zagen we na 3 maanden eindelijk ook weer.
Het weer klaarde ook iets op.
Op alleen de fok was het daarna nog wel even leuk zeilen onder de hoge wal langs Oostmahorn tot aan de dijk en weer terug. Even ten anker bij Ezumazijl voor de lunch, de eieren waren nog prima.
En doordat er inmiddels een front gepasseerd was, ruimde de wind wat en was de terugtocht ook nog grotendeels bezeild. Toch nog wel een leuke dag uiteindelijk.

zondag 3 mei 2015

film Schiermonnikoog 5

Nog een keer Schiermonnikoog. Het is elke keer anders. klik HIER voor de film