zaterdag 26 juni 2010

We maken de zeilen vast

Vanochtend monteerden we eerst de opvanghoes voor het grootzeil en de lazyjacks, daarna maakten we het grootzeil vast aan de karren die in de mastrail glijden. Het was nog even zoeken naar de koppelstukken, dus zo komen de dagen wel om.
Hier is het grootzeil al bijna boven. Ik heb helaas geen foto van het hele zeil, toen was ik even aan de praat met wat bezoek. Dat is wel gezellig zo op de haven, er komen voortdurend oude bekenden langs.
Hier hebben we de fok in de gleuf van het voorstag geschoven, dat ging heel makkelijk. Nu nog de schoten pas maken en de rolinrichting van touw voorzien.

vrijdag 25 juni 2010

De mast in

Omdat er een val uit de mast geschoten was met het hijsen van de mast, zijn we vandaag alle twee 2x naar de masttop geweest. Het voelt heel stabiel , de boot wiebelt helemaal niet. Na een hoop gewurm is het gelukkig weer goed gekomen met het val.

woensdag 23 juni 2010

Mast omhoog

met behulp van een kraan in Lauwersoog wordt de mast gehesen
De boot ziet er heel anders uit met mast.

stuurautomaat geinstaleerd

We varen op een windstille avond cirkels om de deviatie van het kompas van de automaat te bepalen
daarna stellen we de automaat af, zelfs een smal kanaal kunnen we nu sturen met een paar drukken op een knopje. Helaas kunnen we niet hard varen, want de ene motor die het doet maakt de accu's al te vol. We moet met alle stroomverbruikers aan varen.
We zijnook blij met de roerstand aanwijzer, doordat we de besturing nu hydraulische hebben, is het meoilijk te bepalen hoe het roer staat. Op de meter zie je nu dat het roer 6 graden naar stuurboord staat.

maandag 21 juni 2010

Van Groningen naar Lauwersoog

We vertrokken om 8 uur van Groningen. Nico voer mee over het Reitdiep tot Zoutkamp


De SB motor gaf problemen, sloeg vaak af
In Zoutkamp kwamen Hans en Linda in boord. Hier dook Hans per ongeluk het water in toen hij de boot met een gladde pikhaak wilde afduwen, dus weer een nat pak.
Met de rubberboot even naar de wal in Lauwersoog

zondag 20 juni 2010

Nu wel foto's draadloos

We zijn al echt geïnstalleerd, tot nu bevalt het prima

Geinstalleerd

We zitten lekker aan boord, ik had al wat foto's van de naaimachine die ik gebruikt heb voor een reparatie, maar de internet verbinding is toch niet super.