dinsdag 12 mei 2015

toch weer los gekomen

's Nachts zag het er slecht uit, de boot kwam helemaal niet los. Van de vuurtoren wachter hoorden we dat er 30 cm minder water was dan normaal. Dus eerst maar eens lekker wandelen en wat boodschappen doen.
Ook mooi tijd om de lieren in te vetten.

's Middags kwam het water echter best snel opzetten, met een hoop wind uit ZW. We kregen de boot gedraaid door het uitgebrachte anker en de vaarboom. En om 15.30 kwamen we los, een uur voor hoogwater. Via de geul van Brakzand waren we in een uurtje weer op het Lauwersmeer. Dat was goed bezeild, we voeren bijna 8 knoop aan de wind met een 3x gereefd grootzeil.

zondag 10 mei 2015

Geen water

Net als thuis kan Ronald op het wad lekker met modder spelen. Vannacht was er 30 cm verlaging. We kwamen helemaal niet los. Nu het anker maar wat  richting geul verplaatst. We hopen vanmiddag wel weer te drijven.

Eindelijk lekker weer

Na al  de harde  wind  nu heel  weinig  wind. Maar met  een  zonnetje en hoge temperaturen  hindert het niet  dat  het  3 en een  half uur  duurt vanaf  Lunegat naar Schiermonnikoog.  's Avonds  nog wandelen.  Een  perfecte  dag.