zaterdag 7 mei 2011

plexiglas, foam, zeilen en zwaarden

Gisteravond het plexiglas op een mal en de oven gelegd. Op 150 graden is het mooi gebogen.

Vandaag bekeken wat Ronald van de week allemaal gemaakt heeft aan boord: Een voetstukje voor de plotter, de GPS antenne van de Furuno vast in het dak.
Het plexiglas past mooi op het dak.
We zetten de ophangbeugel voor de plotter op het voetstuk.
Daarna zeilen met een dikke wind, dus er  moest gereefd worden. Dat ging alllemaal wat moeizaam, de lijnen zaten nog niet helmaal goed. Maar uiteindelijk stoven we met 2 reven in het grootzeil en de fok een aantal slagen opgerold, over het meer.We waren niet helemaal voorzichtig, want op de plek waar we vorige keer vast liepen, liepen we nu echt met een klap vast. Na het optrekken van de zwaarden ging het even goed, maar toen liepen we met de SB romp zelf vast. Dat kostte wat motor geweld om weer vrij te komen.
Daarna maar eens ten anker op een rustig plekje. We kregen meteen een smsje van iemand die ons op de AIS volgde, waarom we niet meer zeilden.
Omdat we bang waren dat de zwaarden beschadigd waren, het klonk als stenen waarop we vast liepen, hesen we de zwaarden even uit de kasten. Gelukkig is er geen enkele beschadiging te zien.

vrijdag 6 mei 2011

plexiglas

Het plexiglas ruitje dat voor de plotter moet komen is nu mooi uitgezaagd en afgerond.

donderdag 5 mei 2011

we zijn live te volgen

Nu de AIS ( automatic identification systhem) het doet , kun je ons live volgen op je computer. We zijn, als we aan boord zijn, te zien als een paars bootje op een kaart. klik hier. Als je op het juiste bootje staat, dan zie je de naam Tortuga en de snelheid en koers. onze roepnaam op de marifoon is PB4042

woensdag 4 mei 2011

Het moet toch anders

We blijven gaten maken in de boot.
De plek voor de plotter buiten beviel helemaal niet. We konden niets op het scherm zien met zonlicht doordat we er niet loodrecht opkeken. Dus gat weer dicht en een nieuw gat in het dak.
Nu moet er ook een plexiglas schermpje voor om de plotter te beschermen tegen overspattend water.
Ronald heeft ook nog een gat gemaakt voor in het kajuitdak. Na een jaar de antenne van de Furuno GPS op tafel gehad te hebben, moet die nu toch maar buiten. Die doet het trouwens uitstekend, altijd 8 satellieten goed.
Na telefonisch contact met de leverancier is de Raymarine plotter teruggestuurd, waarschijnlijk is hij niet goed, hij hoort de satellieten goed te ontvangen en dat doet hij niet.