donderdag 19 mei 2011

filmpje

We hebben weer een filmpje geupload met de proeftochtjes op het Lauwersmeer. De planning is dat we maandag echt vertrekken. klik hier voor het filmpje

dinsdag 17 mei 2011

slecht weer test

Het woei vandaag west 6 en het schuim dat zich vormde tussen wal en schip woei zelfs omhoog tot op et kajuitdak. Bovendien regende het ook nog stevig de hele ochtend. Zo merk je wel weer waar nog lekjes zijn. De doorvoeringen van de zonnepanelen blijken meer te lekken dan vorig jaar en ook een van de GPS antennes, dus de kitspuit moest 's middags gehanteerd worden.
We zijn verder wel bijna klaar voor vertrek. Vandaag  een  nieuwe zeekaart van de Noordzee gekocht, we moeten toch wel weten waar alle booreilanden liggen.

maandag 16 mei 2011

Regen en wind

Vandaag eens even slecht weer training. We wilden graag wat klusjes doen, dus ondanks het slechte weer, WK 6 west en regen, zijn we naar de boot gegaan.
We hebben op de vissershaven overzichtskaarten van de Noordzee besteld. De vorige waren 10 jaar oud, dat is toch wat oud voor dit gebied.
Ook hebben we de plotter nog eens buiten geprobeerd, nu deed hij het gelukkig meteen. We moeten dit soort dingen echt een aantal keren doen zodat we er handig in worden.
We hebben gewandeld in de regen en testen nu of onze pakken weer lekker droog worden bij de kachel.
Vanochtend was het even schrikken. Het CO ( koolmonoxide ) alarm ging af toen ik koffie zette, dus wat meer raampjes open.