zaterdag 17 juli 2010

we genieten van Vlieland

's nachts proberen we op een iets ander plekje te komen, niet echt een succes. We liggen tot ongeveer 1 uur wat te krabben door de bodem, er komt niet genoeg water.

 De volgende ochtend zien we een spoor in de bodem.
'sochtends vroeg doen we met laagwater boodschappen, 's middags genieten we in de zon van alles wat langs komt varen en drijven.

Het vast en loskomen gaat weer met een hoop gebonk en gekrab gepaard, na een avonds wandeling zien we dat een van de roeren een diep spoor heeft gemaakt

vrijdag 16 juli 2010

We wandelen wat rond

We klimmen naar de vuurtoren die we dagen lang hebben gezien
 
De boot is heel klein in de verte

Je wordt wel vies hier dichtbij de boot.

We kunnen weer aan land

Twee dagen hebben we ten anker gehobbeld. Nu is de wind wat gaan liggen en hebben we de boot op een plaat vlak bij de dijk gelegd en kunnen we van boord. Het was net of we een zeiltocht van een paar dagen gemaakt hebben. Het uitzicht was trouwens mooi.Nu kunnen we dat eens van nabij bekijken.

donderdag 15 juli 2010

wel weer foto's


de foto's zijn van de sluis Lauwersoog, van onze tocht naar de Abt en naar Terschelling en naar Vlieland, de laatste zijn van de stormachtige wind hier. De blogger is een beetje veranderd, nu krijg ik de tekst er niet tussen.

Windkracht 8

We liggen de hele dag verwaaid voor Vlieland. We zijn war verder van de wal gaan liggen omdat we niet wilden bonken op de bodem met vallend water. Het voelt nu of we hard aan de wind zeilen. Er komen regelmatig brekers over het dek. In de kombuis voelde mijn maag niet zo lekker, maar in de middenkajuit is het prima. We hopen dat de toestand vanavond met laagwater wat rustiger wordt.

woensdag 14 juli 2010

Op het wad

De voorspelling was noord oosten wind, daarom zijn we op het wad meteen een stuk opgeschoten in westelijke richting. De eerste dag kwamen we tot de Abt. Onderweg flinke buien, af en toe was de lucht inkt zwart. De verbinding van de reeflijn met de giek brak, nu zit die om de giek vast, wel steviger. Maar later zaten we weer in het zonnetje. Het droogvallen op de Abt viel wat tegen , het zat vol oesters, dus het knarste akelig onder de kiel. Met loskomen raakte de ankerlijn om een roer, dus dat was ook nog even gedoe.
De volgende dag was de wind west-zuidwest, we moesten eerst een stuk moteren, maar daarna konden we zeilen naar Terschelling. We zijn een nachtje in de haven geweest, gewassen, gedouchet, gewandeld en gefietst.
Vanochtend weer vroeg vertrokken. Met prachtig weer naar Vlieland gevaren. Boven de Richel kregen we bezoek van de douane. Wilden weten of we uit het buitenland kwamen. Onze vlag lijkt te veel op een gastenvlag. We liggen nu ten anker voor Vlieland, we hopen dat de buien die er weer aankomen deze keer meevallen.
Foto's plaatsen lukt even niet, misschien later.

zondag 11 juli 2010

Vis gevangen en onweer

Gisteren ving Ronald ons eerste vis, een baars.
Het was zo warm dat zelfs wij zijn gaan zwemmen


Vannacht was er verschrikkelijk onweer. Ik heb nog nooit zoveel bliksems kort op elkaar gezien, en je hoorde de donders niet eens door de harde regen.
Gelukkig hield het anker. Het bleek vanochtend heel diep te zitten.
De ankerbal was wel aan flarden gewaaid, maar dat kwam waarschijnlijk doordat de fok vanzelf begon uit te rollen en te klappperen.
Vandaag de auto naar huis gebracht. Door Nico en Sonja werd ik weer naar Lauwersoog gebracht, morgen willen we door de sluis. Benieuwd hoe het op het wad zal zijn. Hopelijk vannacht wat rustiger.