woensdag 14 juli 2010

Op het wad

De voorspelling was noord oosten wind, daarom zijn we op het wad meteen een stuk opgeschoten in westelijke richting. De eerste dag kwamen we tot de Abt. Onderweg flinke buien, af en toe was de lucht inkt zwart. De verbinding van de reeflijn met de giek brak, nu zit die om de giek vast, wel steviger. Maar later zaten we weer in het zonnetje. Het droogvallen op de Abt viel wat tegen , het zat vol oesters, dus het knarste akelig onder de kiel. Met loskomen raakte de ankerlijn om een roer, dus dat was ook nog even gedoe.
De volgende dag was de wind west-zuidwest, we moesten eerst een stuk moteren, maar daarna konden we zeilen naar Terschelling. We zijn een nachtje in de haven geweest, gewassen, gedouchet, gewandeld en gefietst.
Vanochtend weer vroeg vertrokken. Met prachtig weer naar Vlieland gevaren. Boven de Richel kregen we bezoek van de douane. Wilden weten of we uit het buitenland kwamen. Onze vlag lijkt te veel op een gastenvlag. We liggen nu ten anker voor Vlieland, we hopen dat de buien die er weer aankomen deze keer meevallen.
Foto's plaatsen lukt even niet, misschien later.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten