zaterdag 15 augustus 2009

mastbalk nog vaster
We hebben vandaag de voorkant van de mastbalk vastgezet. Ik mixte de epoxy, Ronald vulde de kitkoker en spoot het in de gaatjes terwijl ik boven of onder keek of er niet teveel werd ingespoten.

mastbalk vastWe zijn begonnen met het vastzetten van de mastbalk. Eerst de achterzijde, dicht tegen het schot aan. De spleet aan de voorzijde is heel breed, daarvoor maakt Ronald eerst een vulstuk van multiplex en schuim. Ook worden de spleten tussen de romp en de balk eerst gevuld met stukjes hout, zodat de epoxy daar niet uitstroomt.

donderdag 13 augustus 2009

electra


Hans is begonnen met de permanente montage van de elektrische installatie op een plaat plywood. De acculader wordt vastgezet. We gaan de accu's laden met zonnepanelen .

nettingbeam en mastbalkNu verder met nog twee balken. De netting beam zit snel vast met twee oogbouten en kit. De mastbalk moet eerst omhoog gekrikt worden om de stickers te verwijderen, die over de gaatjes zaten. Die hielden de gaatjes droog zolang er nog geen epoxy in gespoten was. Een klusje waar je lenig van blijft.

voor en achterdekken waterdichtNa een laatste laagje glas met epoxy, zitten de voor en de achterbalk echt goed vast en zijn de dekken waterdicht. de tent kan een stuk kleiner gemaakt worden!

dinsdag 11 augustus 2009

voordek dicht


Het bakboord voordek is nu echt dicht. Helaas lopen de andere dekken nog iets achter wegens regen.

maandag 10 augustus 2009

gaten in het dek vullenRonald maakt stukken schuim pas om de gaten te vullen die er nog naast de balken zitten. Tussen door zet hij ook de ramen in het kajuitdak vast met kit.