zaterdag 18 september 2010

film Sail

Ik heb nu een filmpje van Sail Amsterdam op you tube.

woensdag 15 september 2010

ligplaats voor de winter

In de stromende regen zijn we het Lauwersmeer over gestoken naar Oostmahorn. Het werd langzamerhand tijd om een plek te zoeken waar de boot in de winter de wal op kan en ook kan liggen als we niet steeds aan boord zijn. We hebben nu een mooie box, naast de Safari. Nu maar hopen dat we tijd hebben om nog af en toe te zeilen. Thuis is ook wel weer even leuk, vooral het onbeperkt internetten, maakte het mogelijk contacten met vrienden en familie weer op te halen.

maandag 13 september 2010

het Lauwersmeergebied is mooi

Het is heerlijk rustig in deze tijd van het jaar. We vermaken ons met wat heen en weer zeilen, ankeren, vissen, lezen in de zon zitten en een wandelingetje op een van de eilandjes.
We liggen wel mooi tussen wat palen.

zondag 12 september 2010

even wat anders

Na  ons tochtje naar Schier, waren we al weer vroeg door de sluis en zeilden nog even naar Ezumazijl.
We troffen Wim net in zijn sportauto. Ik ben toen met de Austin Halley naar Lauwersoog mee gegaan en Ronald en Hans zeilden de boot daarheen. Het was een leuk gezicht de boot te zien aankomen.

Hans mee naar Schier

We varen net zo snel als de veerboot van Lauwersoog en liggen vlak voor de haven mooi voor anker. Het is nu springtij, dus we lopen niet voortijdig vast.
We maken een mooie wandeling, eerst beklimmen we de bunker , waar we het hele eiland kunnen overzien.
Daarna een heel eind over het enorm brede strand.
's avonds met laag water gaan we nog eens de wal op. De modder valt mee. We genieten van cafe vd Werff en later muziek van een Ede Staal achtige zanger in het restaurant bij de haven. Die komt eigenlijk uit Bedum, maar daar hadden we hem nog nooit gehoord: Martin Korthuis.