maandag 30 september 2013

natuur dichtbij huis

We hoeven niet altijd ver te varen om van een mooie omgeving te genieten.
's ochtends blijven we bij Lauwersoog en Ronald heeft tijd om te vissen, ik kan een boekje lezen.
Daarna nog steeds met harde wind zeilen. We blijven onder hoge wal en varen met 2 reven en een deels opgerolde fok bijna 10 knopen. Ook nog een paar slagen richting Zoutkamp, daarna het Stropersgaatje in.
Lekker voor anker met zicht op een zilverreiger.

Later roeien langs de ondiepe oevers.
En een onbekend eilandje verkennen met de hand GPS, geinspireerd  door het net gelezen Swallows and Amazones, maar dan modern. De duindoorns dragen veel bessen!

feestje

Er staat windkracht 6 uit het oosten, maar dat belet ons niet om van Lunegat naar Lauwersoog te zeilen op de fok. Er staan golven op het meer zodat het wel op zee lijkt. Maar we willen het jaarlijkse multihullfeestje niet missen.
De Safari heeft een rustig ankerplekje gevonden vlak bij jet Booze Wijf en in de loop van de middag verzamelen zich 18 rompen naast elkaar, er zijn 2 trimarans en 2 monohulls, dus reken maar hoeveel catamarans er zijn.
Omdat de wind koud is probeert iedereen een plekje in de zon en uit de wind te vinden, en dat lukt wel dankzij de enorme kuip van de Safari. Het gaat nog tot in het donker door. Dan eindigen we als enigen op de ankerplek. De rest moet morgen weer aan het werk.