zaterdag 1 augustus 2009

de achterbalk wordt vast gezetSamen zetten we de achterbalk vast. Ik mag zowaar epoxy mengen. De spleten tussen de balk en de schotten moeten gevuld worden. Eerst steken we strookjes schuim in de spleet om minder epoxy nodig te hebben, maar dat werkt niet goed. Daarna zetten we een dun plaatje multiplex in de spleet. Zo kost het echt veel minder epoxy. De epoxy wordt in een lege kitkoker gedaan en door gaatjes in de schotten in de spleet gespoten. het laatste stukje wordt van bovenaf gevuld.

vrijdag 31 juli 2009

avondwerk
's avonds wordt het al wat vroeger donker, daarom werkt Ronald 's avonds nog aan wat dingen binnen in de schuur. Het kajuitdak krijgt nog een extra raampje voor ventilatie. Het kost een zaagblad , zo hard is het glas om door te zagen.

donderdag 30 juli 2009

uitgelijnd

Na dagen meten en met waterpassen in de weer, staat de boot nu uitgelijnd. We zijn best wel moe van het laddertje op laddertje af. Ook zijn we ondertussen steeds aan het dweilen geweest omdat de goten, waarin de voorbalk en achterbalk komen, vollopen. Plastic dat we eroverheen geplakt hebben helpt niet echt.

dinsdag 28 juli 2009

tenten bouwenBuiten werken is wel wat anders dan binnen in de schuur. Eerst bouwen we een zonnetent, daarna ook nog een regentent. Maar in de kajuit is het gezellig koffie drinken.

maandag 27 juli 2009

totaal beeld


We hebben nu een beetje het idee hoe de boot eruit gaat zien. Er moest natuurlijk wel weer een tent over, het blijft Nederland, maar zo krijg je wel een beeld van de kajuit vorm. Als je meer foto's wilt zien van het naar buiten brengen, die staan op onze site http://quiltpage.homestead.com/zomer20093.html

zondag 26 juli 2009

de hele boot staat buiten

Met hulp van vrienden hebben we vandaag de balken, de kajuit en de bakboordromp naar buiten gebracht . Alles past aan elkaar, dus er kon champagne gedronken worden.