dinsdag 4 juli 2017

zomers Scalloway

Dinsdag 4 juli
Alweer een prachtige dag. We vertrekken om 7 uur van Papa Stour, want we moeten met zo min mogelijk stroom door de Papa Sound. Over het algemeen staat er niet veel tij op Shetland, maar dit smalle stukje water is het snelst stromende van heel Shetland, er kan 6 knoop staan.
Er staat nu bijna geen wind en stroom, maar toch staan er brekende golven. We varen op 2 motoren, want het beetje wind dat er staat is tegen.
Daarna is het halve wind naar het zuiden langs de prachtige kust. Het is jammer dat ik rugpijn heb, anders was het nog meer genieten. Gisteren waarschijnlijk te zwaar getild aan de bijboot met BBmotortje.
Het grootste deel varen we op het lichtweerzeil. We varen tussen prachtige eilandjes door naar Scalloway, de tweede stad van Shetland.
Het is wel te merken dat we weer in de bewoonde wereld komen: veel visboten op het water en we komen met 3 jachten aan in Scalloway.
We liggen aan een prachtig ponton en de temperatuur is zomers!
We hebben uitzicht op het kasteel, vroeger was dit zelfs de hoofdstad van Shetland.
We doen boodschappen in een winkel waar een paar karretjes zijn en meerdere soorten groenten en fruit en er is een bruinbrood!
Door de warmte gaat het ook weer beter met mijn rug gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten