vrijdag 7 juli 2017

met de bus naar Burra

Vrijdag 7 juli
Vandaag test ik mijn nieuwe zwempak. Ook hier is weer een geweldig lekker zwembadje.
's Middags gaan we met een busje naar Burra. Iemand heeft ons verteld, dat daar een hele mooie haven is, maar de vaart er naar toe lijkt ons erg smal.
De kust hier bestaat uit een aantal lange parallelle eilanden. Die zijn nu met bruggen met het Mainland en elkaar verbonden. Als je klikt op locatie onderaan dit bericht krijg je google maps, dat is duidelijker dan tekst.
Het is altijd een leuke verrassing als de bus inderdaad komt. De rit is ongeveer 25 minuten, net als naar Lerwick, 
we gaan twee keer over een brug, eerst naar het eiland Trondra en daarna naar Burra en dan gaan we op Burra een heel eind naar het Zuiden, naar een brug die west en oost Burra verbindt. Daar stappen we uit.
De haven ziet er inderdaad prachtig uit en er is ook een camperplaats en een buitensport centrum, maar de voe er naar toe ziet er heel erg smal en ondiep uit.
We lopen terug naar het noorden, deels langs de weg, deels langs de kust.
Het eiland is zo smal dat je vaak aan twee kanten water ziet.
Er zijn rotsen en strandjes.
We komen in het vissersplaatsje Hamnavoe. Hier is ook een mooie haven, maar ook te klein voor onze boot, dus we zijn blij dat we hier lopend zijn.

Er is een heel leuke winkel, die doet ons echt aan 30 jaar geleden denken.
Ze schenken gelukkig ook thee, maar die moet je wel op een bankje buiten opdrinken.
Eigenlijk zouden we hier op de bus wachten, maar het duurt nog een uur voordat die komt. We lopen maar terug naar Trondra.
Het is wat verder dan verwacht naar de volgende bushalte en de weg is ook vrij druk, maar precies na een uur zijn we bij een bushalte en pikt het busje ons weer op. Dan zijn we snel terug in Scalloway.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten