donderdag 16 augustus 2012

Storm


2012-08-15 Woensdag
De voorspelde storm breekt nu los. ’s Ochtends eerst regen.
Met laagwater ligt de boot nog lekker hoog en droog, dus ondanks de regen grijpen we de kans om nog even een wandelingetje te maken.

De rest van de ochtend maak ik een quiltje met een weerkaart. We hebben de laatste tijd zoveel naar de weerkaarten gekeken.
Ook hebben we vanuit de kajuit mooi zicht op een aantal kleine zilverreigers, die zijn heel actief aan het rondhappen in de ondiepe rivier.
’s Middags breekt de zon door en begint het echt te waaien, windkracht 8. We komen ook los met hoogwater. Gelukkig bonken alleen de roeren even. Helaas is het bereik van de telefoon weggevallen, de bel gaat af en toe wel over, maar spreken lukt niet.
We zijn blij dat Ronald met laagwater  een tweede anker heeft uitgebracht, want ’s avonds gaat het echt waaien, windkracht 9, 45 knopen wind. Achter hebben we 2 lijnen naar een paal, zodat de boot niet draait als het tij gaat aflopen. De weerssituatie is gelijk aan die tijdens de Fastnetstorm van zo’n 30 jaar geleden.
Er staan flinke brekers op de plaat aan de ingang van Sandyhaven. Gelukkig komen er maar enkele om en over de plaat en bonken we niet al te erg bij het vastkomen.
We zijn blij als we weer droog liggen. Helaas is het al donker als we van boord af kunnen en ook bovenop de heuvel is het telefoon bereik weggevallen, dus we kunnen het thuisfront niet gerust stellen over de toestand hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten