vrijdag 17 augustus 2012

de wind is nog steeds tegen


2012-08-16 Donderdag
Overdag komt het tij wel goed uit. Na het gebruikelijke water halen op de camping, fietsen we naar het dorp Herbrandston.
Daar bekijken we de kerk en doen een poging thuis te bellen, maar nu is daar niemand. Ook doen we in het winkeltje wat noodzakelijke boodschappen.
Nadat die aan boord zijn gebracht, fietsen en lopen we nog eens de heuvel op. Het is iets meer dan een km, met een stuk of 4 vrij steile stukken. We zijn om 12 uur bij de Inn, mooi op tijd voor een lunch daar. En eindelijk contact met het thuisfront. Dankzij de wifi  vliegen de Whatsapp berichtjes van en naar de kinderen heen en weer. We kunnen de nieuwste weerberichten binnen halen en de blog bij werken. Gelukkig is het een heel gezellige Inn met een heel aardige eigenaar die zelfs fiets routes voor ons uitprint.  De telefoon heeft bovenop de heuvel ook weer  bereik  en Nico belt na een smsje naar Hans.
De rest van de middag is het ook nog laagwater en we wandelen een stuk langs de rivier stroom opwaarts.


Er liggen wat wrakstukken en opeens realiseren we ons dat het de resten van een Wharram catamaran zijn. Naar het formaat en de constructie te beoordelen een Tangaroa???
Aan het eind van de middag begint de volgende depressie met regen en toenemende wind en moeten we ons in de kajuit vermaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten