donderdag 28 juni 2012

ander weer


2012-06-28 Donderdag
We maken nog een tocht naar de supermarkt, nu via een toeristische route. De kust blijven we prachtig vinden. 
De supermarkt ligt aan de andere kant van de baai, maar zo is het gewoon leuk om er heen te gaan.
Terug nemen we een andere toeristische route en pauzeren even in het park. We zijn echt verbaasd hoe super mooi de bloemen er bij staan, het lijkt wel of het hier nooit waait en dat is toch echt niet zo. Ze hebben wel minder last van vorst dan wij in Groningen, maar het is over het algemeen toch wel koud.
Ook stoppen we nog even bij de bibliotheek die gevestigd is in een voormalige kerk. Er liggen een paar Shetland bootjes buiten. Ik koop wat afgekeurde boeken, want de voorraad van thuis is langzamerhand uit.
Het weer blijft niet mooi, het gaat steeds harder waaien en een bezoek aan het museum is leuk ’s middags. Ook doe ik mezelf maar eens een Fair Isle trui cadeau, die zijn te moeilijk zelf te maken.
Er is echt zwaar weer op komst. Een schip van de kustwacht ligt al binnen en een grote kabellegger komt ook binnen varen. We zijn blij dat we in een goede haven liggen. We blijven hier wel even tot deze depressie voorbij is. De storm komt trouwens uit het oosten, de depressies trekken hier ten zuiden langs, in Nederland zal de harde westen wind wel weer komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten