zondag 14 augustus 2011

Shapinsay is mooi

11 aug. Zon
We maakten een lange wandeling rond de hele oostkant van het eiland. Mooi zicht op de boot in het begin met in de verte zelfs Kirkwall nog te zien.
Onderweg kwamen we langs een heel oud kerkje waar de bewoners van het kasteel ook een graf gebouwtje hadden. Het kerkje is niet meer in gebruik, er groeien nu zelfs struikjes in de muren. De klok was wel heel apart opgesteld.
We aten ons brood aan een strandje, prachtig blauw water, maar geen badgasten, de water temp. Is hier 11 graden. De eilanden hier doen ons een beetje denken aan de wadden eilanden, omdat ze zo vlak zijn, maar dan bijna zonder toeristen.
Daarna gingen we heuvel opwaarts, daar stond een prehistorische steen, er was daar ook het laatste restje heide van het eiland.
De rest is allemaal vruchtbare weide en er wordt gerst verbouwd als veevoer. Het vee ziet er prima uit, allemaal vlees koeien met kalfjes en een stier.
Toen we, na 4 uur wandelen,  aan boord kwamen waren we wel toe aan een kopje thee. Helaas deed het gas het niet meer. Ook niet na het verwisselen van de fles. We hadden al een tijdje problemen, dat de druk onregelmatig was, nu was er helemaal geen druk meer. De drukregelaar was kapot.
Nu verkopen ze hier aan de wal veel gas in flessen, maar helaas, Engelse drukregelaars. De verkoper belde echter even naar Kirkwall, waar een verkoper van continentaal gas is. Ik stond al klaar om met de veerboot naar Kirkwall te gaan, maar dat bleek niet nodig. Die had de regelaars niet op voorraad, maar wel een tip ter reparatie: tikken op de regelaar en dan doorblazen met gas. Dat bleek gelukkig te werken en een uur later konden we dan toch nog thee drinken en vanavond kunnen we gelukkig warm eten.
’s Avonds waste Ronald ook nog zijn haar, dat was er in Kirkwall niet van gekomen, de douches waren daar wat moeilijk te bereiken.
De lokale bevolking vond het blijkbaar ook heerlijk weer, er werd gezwommen! Wel met wetsuits aan, maar toch …..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten