zaterdag 13 juli 2013

Fehmarn

Zaterdag 13 juli

De dag begint grijs en winderig. We gaan met de rubberboot naar de wal. We hopen dat het internet daar beter is en ook willen we wat boodschappen doen.
Het blijkt wel een gezellig haventje te zijn, maar er is geen winkel en het internet dat het midden op het water wel deed, doet het aan de wal niet. We zijn vlot weer aan boord.
We zeilen op de fok onder de Fehmarn brug door, best eng, die is 22m hoog en onze mast inclusief antenne en hoogte van de boot 18m.
We gaan een volgende baai in op Fehmarn, daar is een grotere plaats. Wel even schrikken, het lijkt wel een Spaanse kust, zo druk met flatgebouwen en veel badgasten. De zon schijnt inmiddels weer volop.
Er is een smalle vaargeul naar de haven. We willen naast de vaargeul ankeren, maar dat is meteen boem! Geen zandgrond, maar dikke stenen. Gelukkig komen we achteruit vlot los en gaan naar de haven. 
Het blijkt een gezellige plek met oude graansilos en vrij veel vissersboten. We kunnen er fruit kopen en vis.
De hoofdplaats is 2,5 km verderop, te bereiken via een oude spoorbaan.

We lopen er heen, het is er druk met terrasjes. Ook vinden we een grote supermarkt. Dus na de allernoodzakelijkste aankopen, gaan we nog een keer op onze fietsjes erheen, zo kunnen we voorlopig weer even zonder winkels.

2 opmerkingen: