vrijdag 25 juni 2021

Vakantie

 

17 juni


We kunnen op vakantie. Nico is voor 14 dagen in een zorghotel en voor het huis en dieren en planten hebben we diverse mensen geregeld.

Halverwege de deze heel warme dag komen we bij de boot. Het is even zwoegen in de hitte om de laatste spullen aan boord te krijgen.

Ook moeten er een paar klusjes gebeuren.

Er was een draadje los van de AIS naar de WiFi, zodat die naar de iPad schepen kan doorgeven. Met de juiste tangetjes is dat snel gefixt. Helaas ontvangt de iPad wel de WiFi, maar geeft de schepen niet weer, niet in Navionics en ook niet in de app van NV Verlag. Dus dat moet nog wat verder in de research.

Ronald heeft inmiddels ook adviezen over de BB motoren ingewonnen. 


Hij voegt speciaal spul toe aan de benzine. De motoren starten goed en als ze eenmaal goed hard lopen geeft hij ook nog even choke. We zijn heel tevreden met deze acties.

Het is te warm om het grootzeil te hijsen, maar op de genua gaat het hard genoeg, we gaan net zo snel als de Elf.

Bij Lauwersoog gaan we voor anker. Ik ben inmiddels zo warm dat ik zin heb om te zwemmen, dat gebeurt maar heel zelden. Ik koel lekker af.

De wind neemt 's middag verder toe tot ruim 20 knopen en draait naar west, best verkoelend. We liggen vlak bij de sluis en vangen regelmatig flinke golven binnenkomende schepen. Zo raken we mooi ingeslingerd en we wennen weer aan het boordleven,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten