zaterdag 13 juli 2019

markt in Audierne


Zaterdag 13 juli
Wegens aanhoudende N wind blijven we hier nog wat langer.
In het dorp vlakbij kun je geen groentes,fruit en vlees kopen, dus besluiten we vandaag met de bijboot de rivier op te varen naar de stad Audierne.

Het is minder ver dan Ronald vreesde.
Op de rivier komen we een hele club multihulls tegen, die hadden we gisteren al aan zien komen. Jammer dat we ze niet even gesproken hebben.
We treffen het in de stad, er is markt. We zijn meestal niet zo van de markt, een hoop gedoe met allemaal verschillende keren afrekenen.
We maken eerst maar eens een wandelingetje door de oude stad.
Dan bekijk ik nog eens goed hoe het gaat op de markt, want ik heb wel mooie groentes gezien. In de kleine supermarkten in de stad is vaak niet veel keuze.
Het systeem spreekt me wel aan, bij veel stallen zelfbediening en afrekenen bij een kassa, net zoals in de supermarkt. Al snel hebben we alles wat we nodig hebben.
Om 11 uur zijn we terug aan boord.
Daarna wachten we op wat afkoeling. Aan het eind van de middag gaan we nog eens de wal op hier in het dorp. Gisteren hadden we al gezien dat er een botanische tuin is.
Het is even klimmen, maar dan ben je op een “hoogvlakte” er staat een lekkere frisse wind.

De tuin is nog niet oud, dus de bomen zijn nog klein, maar er is wel van alles van over de hele wereld te zien.
We worden nog tamelijk nat met het te water laten van de bijboot, er staat flinke branding op de helling. We zullen blij zijn als de wind wat afneemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten