zaterdag 1 juni 2019

zomer


Zaterdag 1 juni
Het is prachtige weer en we genieten van een rustige ochtend met wat klusjes. We zien allerlei vogels rond de boot en zelfs een zeehond. Die zitten opgesloten in het Grevelingemeer, het zal wel een speciale soort worden op den duur.
Om 11 uur gaan we anker op. 
Dat zit vol wier.
We varen naar een steigertje een mijl verder naar het noorden. 
Het is helemaal leeg als we aankomen.
's Middags maken we een mooie wandeling over de slikken van Flakkee. Het is er net zo mooi als het Lauwersmeer of Schiermonnikoog, maar veel rustiger. Er groeien prachtige bloemen, o.a. 
veel grote ratelaars, een half parasiet.
Als we terugkomen ligt het steigertje helemaal vol met trimarans, allemaal Belgen en Fransen, het is een vriendenclubje die gezamenlijk varen.
Nadat die vertrokken zijn, wordt het opeens heel druk met zwemmers, het wordt tijd om ten anker te gaan. We steken weer over naar de kleine Veermanplaat.
Naast ons ankert een tweemaster.
Even later komt de eigenaar naar ons toe roeien. Het blijkt iemand te zijn die ik al heel lang volg op You Tube, hij publiceert veel filmpjes onder de naam Ingeling. Hij heeft ons o.a. geïnspireerd langs de kust van Normandië te varen. Hij volgt onze films ook al jaren. 
Het is heel leuk elkaar nu echt te ontmoeten, het is of we elkaar al lang kennen. We liggen de rest van de middag langzij, tot het tijd wordt weer achter het eigen anker te gaan liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten