vrijdag 21 juli 2017

Kirkwall

Donderdag 20 juli
Een regen dag. We maken er toch nog iets nuttigs van.

We gaan met de veerboot naar Kirkwall, een tocht van 2 uur.
In het begin gaat de boot best te keer op de golven en het is nog mistig ook. Echt niet leuk om te zeilen.
Eenmaal onder de hoge wal van Shapinsay gaat het rustig.
In Kirkwall heb ik een afspraak met een tandarts in het ziekenhuis. Het blijkt in een container op de parkeerplaats van het ziekenhuis te zijn. Maar dat doet niets af aan de behandeling. De tandarts is heel voorzichtig. Na wat voorzichtig drukken maakt hij een foto. Er is een kies gescheurd. Hij kan helaas niet zien hoe de scheur loopt, dwars of naar beneden door de wortel.
Er zijn twee opties: simpel wat epoxy in de scheur of alles openmaken met de kans dat de kies breekt en getrokken moet worden. Ik kies eerst maar voor de simpele optie en hoop dat ik geen dikke kaak krijg, want dan moet ik weer. De kosten zijn ongelooflijk laag, maar 8 pond!
Als we weer buiten staan regent het nog harder, we komen doornat bij een lunchroom. Het is er druk met doornatte toeristen. We willen ergens anders thee drinken, maar de enige tearoom is ook overvol.
Dan maar eerst naar de Tesco, we lopen een beetje verkeerd, dus worden nog veel natter.
Uiteindelijk toch nog thee in de tearoom en dan is het alweer tijd om naar de veerboot te gaan. Daar is het lekker warm en droog. We komen al bijna droog terug aan boord. Meteen de kachel aan zodat alles echt weer droogt.

De wind is gedraaid naar NW en dat is wat minder gunstig hier, we liggen aardig te klotsen, maar vannacht gaat hij weer naar ZO draaien gelukkig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten