vrijdag 17 juli 2015

een diepe storm depressie

17 juli
De nacht is nogal onrustig. De diepe depressie zit nog ten zuiden van ons en we hebben harde wind uit het oosten. Omdat daar veel heuvels zitten is de wind nogal vlagerig en komt van alle kanten. De boten aan de moorings draaien ook niet allemaal gelijk.
We gaan een paar keer het bed uit oa om de zeilhoes beter vast te zetten en om te kijken hoe het met andere boten gaat die te dicht bij elkaar liggen. Ook aan de pontoons, die mudvol liggen is het niet rustig, er verhuist zelfs een boot naar een mooring.
's Ochtends is de wind een stuk minder in het oog van de depressie, de zon schijnt zelfs even.
We gaan nog even de wal op en bekijken het museum. Er is veel te zien over de visserij en de spoorlijn. Ook drinken we nog even koffie bij de zeemans missie. De wifi is daar heel goed en de iPad kan even helemaal de zeekaarten updaten. Het is heel ververlend dat het Navionics programma alleen de kaarten download die je opent. Op zee heb je daar dus niks aan, als je geen verbinding hebt, krijg je een grijs vlak met alleen de betonning en verder niks. Je moet je reis dus goed voorbereiden door de gebieden waar je heen wilt eerst te downloaden. Zelfs als je de hele UK gekocht hebt, heb je nog niet alles in je apparaat. Volgens Navionics, die we gemaild hebben, is dat om geheugen te sparen.
's Middags komen we in de ZW sector van de depressie, we blijven lekker aan boord met een nieuw boek.
Er staan al dikke golven buiten de haven.
's Avonds begint het serieus te waaien en te regenen.

1 opmerking: