dinsdag 2 juli 2013

naar Borkum

1 juli
We vertrekken om 7 uur uit Dokkumer Nieuwe Zijlen en varen met westen wind op de fok naar de sluis van Lauwersoog. Er is even een misverstand, de sluiswachter denkt dat we nog wel in de sluis passen, maar dat blijkt niet zo te zijn, dus we moeten er achteruit weer uit.
Gelukkig gaat het schutten daarna wel vlot.
Om 9 uur zeilen we op de Zoutkamperlaag. We worden met fok en grootzeil met 1 rif, best wel nat, de wind staat tegen de afgaande stroom en het is stevig kruisen.
In de luwte van Engelsmanplaat zetten we een tweede rif in het grootzeil.
Het Westgat valt daarna heel erg mee. De stroom is inmiddels ook wat minder, het is al bijna kentering.
Daarna gaat het voor de wind naar Borkum. Ik had de tocht niet voorbereid op de plotter en zodoende voeren we bijna de Lauwers in in plaats van de Eems, Rottummerplaat lijkt wat vorm betreft wel op Borkum. Ik had niet genoeg in- en uitgezoomd op de plotter.Ronald houdt op een papierenkaart de positie bij en heeft een veel beter overzicht. Gelukkig merkte ik ook meteen dat de naam van de boei niet klopte en voeren we nog een paar uurtjes verder. Het laatste stuk alleen op de fok. 


Het strand van Borkum zag er zonnig uit. Om 15 uur kwamen we aan in Port Henri. Gezellig wat rondgelopen langs de havens en bij de veerboot en langs het spoorlijntje.

's avonds lekker gegeten in het restaurant bij de jachthaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten