woensdag 31 juli 2013

een omtrekkende beweging

Dinsdag 30 juli
De wind is west 4-5, het wordt een dag aan de wind varen. Maar dat is hier in denemarken toch iets beschutter dan bij Fehmarn.
We vertrekken 8.15. Het is aardig plons, plons, maar om 12.30 zijn we al bij Omø.
We besluiten nog even door te gaan, de Grote Belt over. Nyborg is net bezeild.
We hebben mooi zicht op de enorme brug over de Grote Belt. De golven daar vallen erg mee en het vooruitzicht is de hoge wal van Fünen. 
Dat valt echter tegen. ER zijn wat buien en we varen het laatste stuk met 30 knopen aan de wind de Nyborg fjord in, terwijl we maar 1 rif in het grootzeil hebben en de fok nog volledig. Gelukkig gaat er niets kapot.
Nyborg is totaal anders dan in 1977, we herkennen echt helemaal niets meer. Er zijn geen veerboot havens meer en ook geen industrie, er is een nieuwe jachthaven met luxe woningen er om heen.
WE genieten van een lekkere douche na al het water wat is over gekomen. Het is hier al weer een stuk zouter dan bij Rügen.
's Avonds wandelen we door de stad, die is enorm veranderd. Vroeger was het een drukke veerboot haven, nu zijn er allemaal luxe woningen gebouwd, zoiets als in Amsterdam langs het IJ. De havens zijn nu in gebruik bij jachten en nog een enkele visser. Er is een actieve roeiclub en kanoclub.

Ook ontdekken we een kasteel, dat was er vroeger vast wel, maar toen zijn we te snel weggegaan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten