woensdag 24 juli 2013

de terugweg

Zondag 21 juli
We vertrekken met een mooi briesje uit het westen uit de stad. Het is maar 7 mijl naar een eiland voor de kust. Daar willen we wachten op gunstige wind om naar Rostock te varen.


De ankerplek is mooi met zwanen en oevers met riet. Het water van de Oostzee is nauwelijks zout, dat maakt een enorm verschil met de wadden, terwijl het eigenlijk net zo'n gebied is. Hier ziet het er meer uit als het Ijsselmeer of het Lauwersmeer.
Ronald zwemt even rond de boot. Eindelijk kan hij eens controleren of de roeren en kielen beschadigd zijn toen we laatst op stenen bonkten. Gelukkig valt het mee, maar een klein plekje aan een roer.
Het is druk op de ankerplek en we worden door natuurbeschermers ook nog een keer verjaagd, omdat we net in een verboden zone liggen. Even later liggen daar weer anderen.
We hebben prachtig uitzicht op boten die langs varen. o.a. Een Tiki, een Nederlandse schoener,een race catamaran en een bootje met een jonkenzeil. Ook is het interessant te zien hoe er gestunteld wordt met ankeren.
 's Avonds genieten we ook nog van een prachtige volle maan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten