dinsdag 24 juli 2012

wachten op goed weer


2012-07-21 zaterdag
Havendagen  zijn meestal drukke dagen. Vooral met het vooruitzicht van slecht weer, moet alles geregeld worden.
In de eerste plaats boodschappen. Ik heb een hele lijst, maar op de Hebriden  mag je blij zijn als je de meeste dingen kan kopen. Hier is geen yoghurt en  geen muesli , dat wordt dus weer havermoutpap ontbijt de komende dagen. Als enige groente is er een armetierig struikje broccoli en er is geen bier! Al het bier is waarschijnlijk gisteren opgegaan, er was toen een bruiloft.  Bacon en lamskarbonades zijn er genoeg, dus gewoon geen gebied voor vegetariërs. Ook kun je overal whisky en andere sterkedrank in de kruidenierswinkels kopen.
Daarna nog eens met de bijboot naar de pier, nu om water in jerrycans te halen. We ontdekken nog een winkel, hier is de sortering groente groter, er is ook sla en paprika en er zijn tomaten.
’s Middags nog eens naar de wal, nu met de laptop in een waterdichte tas en zeilpakken aan, want het is al begonnen met regenen. Het internet aan boord is er mee opgehouden.
Het is opeens een enorme drukte in het dorp, de veerboot komt. Er staan rijen auto’s, waar ze allemaal vandaan komen? Het hele eiland loopt leeg.
Er komen waarschijnlijk ook weer veel nieuwe, want het internet café loopt ook opeens vol, vooral met hongerige mensen, lekker internetten is er niet bij, dus we zijn vrij snel klaar en hijsen de bijboot stormvast aan dek.
De avond wordt niet echt saai, we horen opeens geschreeuw op de berg naast de boot. Er lopen wel 10 man met honden. Alle schapen worden bij elkaar gedreven. Een heel gedoe in de heide en hoge varens en grote rotsblokken. 1 Schaap komt zelfs in de zee terecht en haar lam springt haar achterna. Gelukkig wordt ze er door een man weer uitgedreven met een lange schaapherderstok met haak. Uiteindelijk worden de schapen naar een dal gebracht.

2012-07-22 Zondag
De hele dag zitten we in de kajuit, het waait windkracht 7-8 en het regent.
Gelukkig heb ik een spannend boek en Ronald heeft het druk met het vertalen van het nieuwe Engelse vogelboek. Goed dat er Latijnse namen bestaan.
’s Avonds zien we even de zon. Lang geleden dat we een zonsondergang zagen,  meestal verdwijnt de zon achter bergen hier.

2012-07-23 Maandag
Wasdag. Sedert Stornoway geen wasmachine meer gezien, dus maar eens als mijn oma aan de gang: grote pan op het vuur en de was koken met een stukje zeep, want een heel flaconnetje wasmiddel is wat veel. Alleen gewassen wat echt op was, de rest bewaren we nog even. Het weer wordt geleidelijk beter, dus het droogt ook nog buiten.
’s Middags zelfs zo rustig dat we weer de al op kunnen, ook wel weer eens lekker.
Ook bij de buren op bezoek. Die zijn met hun boot al eens 4 jaar in Zuid Amerika geweest, Patagonie. Dat is te zien aan de uitrusting van de boot. De boot is best klein, maar van alles voorzien.

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben ik weer, met een gecorrigeerde versie (ik had een foutje getypt).
    Whisky in plaats van bier lijkt mij niet slecht, toch? En wanneer koersen jullie naar Patagonië? Zou mij geweldig lijken, vanuit de vraag 'Wat doe ik hier?' (een van zijn boeken) als een Bruce Chatwin naar Zuid-Amerika ('In Patagonië', een ander boek van hem). Is wel ver weg toch? En hoe kom je aan verse groente (zeewier?) en aan lamscotelet (geen zeeschapen en -lammeren onderweg te water). Nou, jullie beleven wel weer het een en het ander.
    Groetjes, P&E

    BeantwoordenVerwijderen