donderdag 28 juli 2011

nostalgie

27 juli, Mousa
Na uitgebreid bijpraten met onze vrienden en genieten van de rust in Lerwick na het vertrek van de Tall Ships, was het tijd om te vertrekken. We gaan nu geleidelijk aan de terug tocht beginnen.
Vandaag maar 10 mijl, met een prachtig briesje uit het zuidoosten was het precies bezeild naar het eilandje Mousa.
De boot kan daar mooi voor anker in een kleine baai en doordat het water heel helder is kun je precies zien waar zandgrond is en kijken of het anker goed ligt..
Toch bleef Ronald liever ankerwacht houden. Ik wandelde ’s middags het eiland rond.
Eerst zag ik de zeehonden in een baai aan de andere kant van het eiland. Het zijn grijze zeehonden, die zijn een stuk groter dan de gewone die je in Nederland ziet.
Daarna naar de Broch, op afstand ziet alles er nog hetzelfde uit als de foto waarop ik een quilt gebaseerd heb. Maar binnen is het wat meer op bezoek ingesteld, er liggen zelfs zaklantaarns en je kunt tussen de dubbele muren helmaal naar boven klimmen.
’s Avonds was het zo rustig dat we toch nog samen een rondje om het eiland liepen, wel gezelliger.

28 juli, Hoswick

Hoswick was de eerste plaats op Shetland die we in 1980 bezochten, daarom moesten we daar wel weer naar toe. Het is trouwens een prima beschutte baai, zeker met de voorspelling van Noorden wind.
’s Ochtends was de wind nog zuid en het was maar 5 mijl, we motorden, ook omdat na dagen van slecht weer onze accu’s niet optimaal vol zijn.
Ik ging al snel de wal op ondanks de regen die al spoedig begon te vallen. Leuk de boot van boven te zien en meteen vast te stellen dat we niet op de beste plek liggen.

Het nieuwe bezoekers centrum is heel leuk met o.a. oude radio’s en weefgetouwen en een machine om de schering voor een weefsel op te rollen.
Toen ik weer aan boord was hebben we de boot een stukje verhaald. De wind was inmiddels naar NW gedraaid en nu liggen we echt goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten