donderdag 1 juni 2017

Dundee

Dinsdag 30 mei

's Ochtends willen we naar de wal met de bijboot. Helaas blijkt het motortje het niet meer te doen na al de klappen op zee. Dus dat wordt roeien, eerst maar dwars op de stroom naar het strand, daarna tegen de stroom. Gelukkig staat er geen wind. Voor de zekerheid heb ik wel de GPS positie van de boot in mijn telefoon gezet, want het is wel wat mistig.
We worden opgewacht door iemand van de club. Die geeft ons een sleutel van het dinghy park en de kleedkamers. 
Er is een trolley om ons bootje de helling op te krijgen.
Langs de kust lopen we een mooi fiets/voetpad naar het kasteel. Daarna naar de bushalte.
Het is nog een aardig eind naar de stad Dundee.
Als we er zijn eerst maar eens koffie. Ook in Schotland zijn de Italiaanse koffietenten doorgedrongen, dus er is wel lekkere koffie te drinken, al moet je wel lang wachten tot de barista alles klaar heeft.
Vervolgens op zoek naar een Vodafone winkel, want de simkaarten die we gekocht hebben voor de iPad, willen geen internet geven in de UK. Zouden ze wel doen volgens de verkoper in Groningen.
Helaas kon de man hier niks voor ons doen, want de Engelse Vodafone is niet dezelfde als de Nederlandse, dat wordt bellen...


Daarna naar het schip de Discovery, die heeft heel wat poolreizen gemaakt o.a. met Scott en Shackleton.
Het kaartje geeft ook toegang tot het jute museum. Dundee schijnt het centrum van het jute spinnen en weven geweest te zijn. 
Veel machines draaiden, weliswaar niet meer op stoom, maar toch heel interessant.
Toen was het tijd voor wat boodschappen en terug naar de boot.
Inmiddels is het hard gaan waaien, dus het roeien is spannend, maar het gaat goed. We zijn wel blij als we weer aan boord zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten