zondag 1 juli 2012

Out Skerries

2012-07-01 Zondag
We vertrekken vroeg van Whalsay, het is westen wind 3, mooi om naar de Out Skerries te varen. Piep kleine eilandjes 5 mijl  ten oosten van de andere Shetland eilanden.
We krijgen de eilanden snel in zicht.
Het binnen varen is heel spannend , de ingang is heel nauw met nog wat verborgen rotsen, dankzij de plotter gaat het goed.
We vinden een mooi plekje aan de pier, dat is altijd makkelijk. We hebben tot nu toe de bijboot nog nooit gebruikt, steeds voor de kant gelegen. De laatste eilanden zelfs gratis.
Het hele eiland is makkelijk te belopen. We klauteren ook nog buiten de “wegen” rond. De stranden van stenen die enorm hoog liggen, bewijzen dat het hier enorm te keer kan gaan tijdens storm.
We bekijken nog even hoe de veerboot door het kleine gaatje manoeuvreert. Dat is ook wel eens fout gegaan hebben we al van een bemanningslid gehoord. Er zat toen meteen een gat in de romp, gelukkig is ons dat niet overkomen.

2 opmerkingen:

  1. Stuurmans/vrouws-kunst, dat is het. Spannend, maar hartstikke uitdagend daar.
    Hoi, P&E

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige tocht maken jullie weer. Heb even op google maps gekeken om te zien waar het precies is. Kan best wel tekeer gaan daar.
    Maar schitterend gebied. Goede vaart verder.

    BeantwoordenVerwijderen