vrijdag 9 augustus 2019

Ile Tatihou


Vrijdag 9 augustus
Het slechte weer is nu echt aangebroken, 's nachts en 's ochtends regen, 's middags neemt de wind toe tot 30 knopen in de haven en er zijn dan stevige buien.
We willen wat boodschappen doen, maar er is geen echte supermarkt in het dorp, het is meer een soort delicatessenzaak en die gaat pas om 9.30 open. Toch nog wat gekocht, we moeten toch eten, maar wel duur en zeker niet vers wat groente en fruit betreft.
Daarna mogen we het klassieke jacht van onze buurman van binnen bekijken, echt heel professioneel afgewerkt , zo veel mogelijk authentiek.
Om 12 uur hebben we een kaartje voor het amfibie voertuig naar Ile Tatihou. Dat moet je echt van te voren kopen, want het zit meestal vol.
Heen is het met laagwater een prachtige tocht tussen de oesterbedden.
Het eiland is heel speciaal met een verdedigingstoren van Vauban, gebouwd nadat de Fransen een deel van hun vloot verloren waren in een slag met Engelsen en Hollanders.

Ook zijn er forten uit latere periodes. 
Er is een tentoonstelling van hergebruikte kanten kleedjes, heel leuke combinatie met de oorlogsbouwwerken.
Terug met het voertuig vind ik best wel spannend , het is nu hoogwater en we moeten van lagerwal weg en daarna dwars op de golven.
Maar het is een goed gebouwd voertuig, het slingert niet. De mensen aan de hoge kant worden wel nat. Gelukkig gaan we niet scheef liggen als ze allemaal naar de lijkant gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten