zondag 28 juli 2019

een ruige tocht naar Jersey


Zondag 28 juli
De wind zal vandaag naar west draaien, dan is het bezeild naar Jersey.
Er staat de hele nacht nog harde N wind en we slapen niet echt goed.
´s Ochtends vervangen we eerst de genua door de gewone fok, dat geeft een rustig gevoel. Het gaat heel vlot dankzij de nieuwe pees.
We zouden eigenlijk om 10 uur met het laatste van de eb vertrekken, maar we zijn om 9 uur al klaar.
Het lukt op de harde ebstroom te keren en het gaat wel lekker met stroom mee een slag naar het westen onder Chausey langs.

De eb zet nog steeds naar het westen als we om 10 uur overstag gaan naar het noorden. De wind is nog steeds WNW, we kunnen 60 graden aan de wind varen.
We komen zo precies langs de oostzijde van les Minquiers, een groep rotsen die behoorlijk in de weg liggen. Er staan flinke golven en we varen wel 8 tot 9 knopen door het water. We hebben wel stroom tegen.
Het duurt vrij lang voor we in de luwte van Jersey komen. Daar zijn ook nog de nodige rotsen waar we tussen door moeten. De Engelse bakens zijn helaas veel kleiner dan de Franse, maar het gaat goed.
We gaan om 13.45 ten anker bij Gorey aan de oostkant van Jersey, naar de Tiki 30 van Dave. We hebben hem vorig jaar ontmoet tijdens de Hui in Cornwall. Het is een leuk weerzien.
Dave gaat ´s middags wedstrijd varen. Er wordt in diverse klassen gestart o.a. Klassieke bootjes, lasers en multihulls samen met kajuitjachten.
Er doen 3 catamarans mee± de Tiki van Dave, 

een Elf ( Woods design) en een Kelsall.
Het gaat er fanatiek aan toe met spinakers. 


De wind neemt uiteindelijk 's avonds af en we hopen rustig droog te vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten