woensdag 19 september 2018

naar een stormvaste plek


Woensdag 19 september
's Ochtends een leuke verrassing, Cees en Anneke met de AntjeC, onze buren thuis in Lunegat, blijken ook in Enkhuizen te zijn. 
Ze zijn net uit de gemeente haven vertrokken op weg naar Friesland, hun plekje is dus vrij.
Wij gaan eerst nog even benzine halen in de Compagnie haven. Het motortje van de bijboot is dan ook meteen gespoeld in zoetwater. We hebben het sinds Alderney niet meer gebruikt.
Daarna varen we naar het super beschutte plekje bij het station. Hier kunnen we de komende stormen wel uitliggen.
We willen de genua vervangen voor de gewone fok, dat geeft beter zicht op het wad.
Het strijken gaat soepel, maar de kleine fok gaat heel moeizaam een stuk omhoog, dan blijkt opeens de pees halverwege uit de groef te komen. 
Bij de tweede poging gaat het weer heel zwaar, we geven het op en willen de fok weer naar beneden halen. Dat lukt helemaal niet.
Na wat nadenken klemmen we een bankschroefje op de fok vlak bij de pees en zetten daar een touw aan vast. Dat leiden we via een blok naar de elektrische lier. Zo krijgen we de fok stukje bij beetje naar beneden. Gelukkig gaat het hijsen van de genua daarna weer soepel. Blijkbaar is de pees van de fok niet meer goed.
We krijgen bekijks bij onze worsteling. Dat blijkt een CTC lid te zijn die vroeger de Hirondelle van Jos en Willem Basie gekocht heeft. 
Hij heeft ook nog een Iroquois gehad.
Daarna is het tijd voor boodschappen. We kopen ook nog een extra verlengsnoer voor walstroom, veel zon vangen we hier niet en 's avonds hebben we wel wat stroom nodig, het is al vroeg donker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten