maandag 31 juli 2017

Peterhead

Maandag 31 juli
De dag begint prachtig, we varen stootlos weg uit de nauwe haven van Banff en daarna is het met zuidenwind kracht 3 heerlijk varen onder de hoge wal.
We passeren mooie kliffen vol Jan van Genten
schattige dorpjes
een plezierboot die 18 knopen vaart
Fraserburgh ziet er van het water ook prachtig uit
Op een hoek met een wrak liggen veel zeehonden te huilen, die hoor je altijd eerder dan je ze ziet.
Bij Rattray head wordt het minder, er komen dikke buien en we moeten tegen windkracht 4-5 in kruisen. De stroom staat nog tegen doordat we 's ochtends te snel gevaren hebben.
Eerst gaan we ten anker, wachten op beter tij, maar er staat een onrustige deining en door de buien draait de wind steeds.
Dan maar motor sailen, de laatste 10 mijl, dat schiet tenminste op. 
Het is wel ruw, maar om 15.30 zijn we bij de haven ingang. Je moet je daar met de marifoon melden, wat ik keurig doe. Maar met 2 motoren en een hoop wind is het antwoord moeilijk te volgen.

Als we zeilend de pier ronden, verschijnt er een enorm vissersschip die net naar buiten vaart, op de AIS lag die een paar minuten eerder nog aan de kade! Gelukkig kunnen we er voor langs en binnen de pieren de zeilen strijken. In de marina is het heel rustig, we kunnen mooi op ons geliefde plekje liggen met uitzicht op het strand. We moeten echt wel even bijkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten