zaterdag 8 juli 2017

Bixter

Zaterdag 8 juli
Het is weer eens tijd om ander uitzicht op te zoeken. De wind is zuid, dus we gaan nog niet richting Orkneys. Er zijn nog een aantal voes die we niet gezien hebben en omdat er harde wind verwacht wordt, zoeken we een diepe beschutte voe op.
Het is niet ver en het is ruim bezeild, we zeilen 2 uur.
Het is altijd een verrassing hoe het eruit zal zien. Op de kaart heb je niet echt een idee van de hoogte van de omliggende heuvels.
In dit geval zijn ze niet heel hoog, dat geeft een gevoel van ruimte terwijl het toch nauw is met grindbanken waar je tussendoor moet manoeuvreren. Het is helemaal tot het eind bezeild . We gaan in een helemaal beschutte plek voor anker bij het dorpje Bixter. zie locatie onderaan dit bericht
's Middags varen we met de bijboot naar de wal. Het is vallend water dus we hoeven die niet hoog te tillen. Dat moet maar niet nu ik net min of meer van mijn rugpijn af ben.
Er is een pompstation vlakbij de boot, dat is makkelijk. We tanken 20 liter diesel, want de kachel is 's ochtends en 's avonds wel regelmatig aan.

Ook klimmen we nog naar een uitzichtpunt, leuk de boot in de diepte te zien liggen.
Na nog een klein wandelingetje langs het strand trekken we ons terug in de kajuit. Om 16 uur begint het te regenen en te waaien. We kunnen lekker uitrusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten