woensdag 28 juni 2017

Hillswick

Woensdag 28 juni
We zijn heel blij dat we hier terecht zijn gekomen. Het lijkt wel of we voortdurend kalender platen om ons heen zien, zo mooi.
We liggen bij een dorpje, dat heeft onze voorkeur boven een geheel verlaten Voe ( fjord), je spreekt nog eens wat mensen, er is een winkel, zelfs een hotel en een kerk.
Vlak bij de Hillswick, waar we liggen , is achter een strandwal, de zee met de kliffen waar we gisteren langs voeren. Er is een beeldschoon strand, volkomen uit de wind.
We spreken een man die een pauw heeft, het strand wordt barbecue strand genoemd, omdat er eens een schip met Amerikaanse militairen hier was, die hielden daar een BBQ waar iedereen aan mee mocht doen, daar hebben ze het nu nog over.
Onze boot valt wel op, iedereen die we spreken, zelfs mijlen verderop, weet al dat we hier liggen.
's Middags lopen we naar Ronas Voe, die zijn we voorbij gevaren omdat het volgens de pilot daar niet zo veilig ligt met valwinden van de hoogste heuvel van Shetland, Ronas Hill.
Omdat de uiteinden van de Voes vlakbij elkaar komen, is het maar 5km lopen.
Deze Voe heeft bijna iets van een Noorse fjord, met de heel steile helling ernaast. De heuvel bestaat uit een enorme bult rose graniet.

We lopen helemaal op een weggetje, doordat er niet veel auto's rijden is dat heel prettig lopen. Het uitzicht op onze “eigen” voe is geweldig mede door het zonnige weer natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten