zondag 17 juli 2016

een super dag

Zondag 17 juli
We worden om 6 uur wakker van de zon! Mooi met hoogwater.
Omdat de boot gisteravond nogal lag te bonken op een schelpenbankje, willen we dichter bij de wal liggen, achter het bankje. Het gaat naar springtij toe, dus we kunnen de boot mooi hoog zetten.
De Ko is ook al vroeg wakker, die wil juist naar diep water, zo kunnen we mooi op zijn plekje gaan liggen .
Daarna gaan we met 7 jerrycans met het bootje naar de dijk en lopen naar de jachthaven. Daar kun je voor €0,50 100 liter water tanken, heel wat goedkoper dan flessen bij de supermarkt.
Water is wel een stuk zwaarder dan benzine merken we als we teruglopen.
Het water staat nog steeds hoog genoeg om met het bootje boodschappen te halen. De supermarkt is hier tegenwoordig op zondag open van 10-15 uur. We zien dat het huren van fietsen hier maar €6,- kost. We huren meteen twee fietsen, dat is heel wat makkelijker dan onze eigen fietsen door de modder sjouwen. Er staat trouwens om 11 uur nog steeds voldoende water om roeiend naar de dijk te gaan.
We fietsen op de super comfortabele fietsen met vering en 7 versnellingen langs de waddenkust helemaal naar de Kroonpolders. Daar begint de Vliehors, het militaire oefenterrein.
Het is er veel begroeider dan ik dacht, je ziet niks van de vlakte van de Vliehors, maar er staat wel een stukje van een kapotgeschoten tank, best indrukwekkend.
Terug fietsen we door de duien. 
Bij overgangen naar zee kijken we steeds.
Ook bekijken we de camping Stortemelk, heel apart, allemaal de Waard tenten, heel groot en toch heel rustig.
We kijken ook nog even bij de jachthaven. 
Daar zijn 2 rode vlaggen gehesen, de haven is vol.
Er draaien heel wat jachten rondjes voor de ingang. Sommige hijsen de zeilen en gaan weg, anderen varen richting onze boot en gaan ten anker. Er is er maar 1 die net als wij droogvalt.

Om 15.30 hebben we wel genoeg gefietst. Er staat nog geen water bij de boot, maar we kunnen de bijboot makkelijk door de modder slepen, we zijn blij als we weer lekker aan boord zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten