zaterdag 18 juni 2016

Eindelijk weer zeilen

2016-06-18 zaterdag
Eindelijk is het zover, we gaan zeilen.
We vertrekken al vroeg naar de boot met de auto vol spullen en de rubberboot op de aanhanger.
Om 10 uur zijn we vaarklaar.
We hijsen het nieuwe grootzeil al aan de steiger en hopen met 1 motor erbij een bochtje te draaien richting Lauwersmeer. Dat valt wat tegen, er moet snel een tweede motor bij om de bocht scherp genoeg te krijgen.
Daarna gaat het mooi voor de wind.
Het gijpen gaat een stuk rustiger als met het lattentuig.
Op het meer maken we een testrondje. Kruisen gaat ook prima, het zeil klapt makkelijker om.
Na de lunch hebben we het wel gezien op het meer, we gaan de sluis uit.
Net buiten de havenhoofden opeens een bui! Gelukkig is dit zeil een stukje kleiner als het vorige, geen problemen, de bui is ook snel voorbij.

We gaan met afgaand tij naar Engelsmanplaat en vallen even droog. Na een maand stilliggen ziet het onderwaterschip er nogal aangegroeid uit. Ook de log is een nest van zoetwater garnaaltjes.
Heerlijk weer even op het strand te lopen. 
Er is weer van alles te zien, o.a. Een enorme kwal.
Tijdens het avondeten komen we los, sneller dan verwacht en doordat de wind naar NW gedraaid is, loopt er een vervelende golfslag, we beginnen nogal te bonken. Zodra het toetje op is anker op en voor de wind naar Schiermonnikoog.
Op de Kuipersplaat liggen schattige baby zeehondjes met hun moeders, zezijn gewend aan boten, want ze kijken amper op als we vlak langs zeilen.
In de Reegeul staat nog niet genoeg water en er ligt een groot jacht in de geul in de weg. Dan maar voor anker. Kunnen we rustig afwassen en wachten tot er meer water staat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten