zondag 7 juni 2015

Vlieland windhoek

6 juni
Gisteravond viel het onweer mee gelukkig maar 's nachts is het onrustig, toen we net op bed lagen begon de boot los te komen en bleef een hele tijd rommelen over schelpen en stenen!
Maar 's ochtends om 6 uur is het prachtig met laag water. Ronald legt het anker beter, het had gisteravond niet gepakt omdat het niet ingegraven zat. We waren vast gevaren en het anker lag recht onder de voorbeam. De ketting was niet gaan uitlopen. Ronald graaft het nu op een goede plaats in, hopen we.
Om 9 uur staat er al weer een laag water rond de boot en ik wordt naar de wal gebracht voor wat boodschappen. Alles gaat best wel snel op als je aan boord bent.
De rest van de ochtend en het begin van de middag genieten we van ons privĂ© terras. Er staat veel wind en het is verbazend hoeveel schepen toch vertrekken via de Stortemelk. 

Er zijn er maar een paar die via het Franse gaat je gaan.
Om 16.15 is het water weer genoeg gezakt en gaan we wandelen.
Om in conditie te komen , meteen maar een fiks stuk in westelijke richting. Vooral een ruiterpad door een heide gebied is prachtig.
We klimmen via een hoge duin top naar het strand. Het stuift daar enorm, maar met wind mee loopt het toch wel lekker.
Om 19 uur zijn we terug aan boord. Je moet je leven echt aanpassen aan het tij.
De wind is gedraaid naar ZW, en dat is helaas ongubstig voor de ligplaats hier. Doordat we nogal diep steken kunnen we niet achter het beschermende bankje liggen. Het wordt weer een onrustige nacht, we bonken van 22-24 uur en daarna ook weer van 1.45-2.30. Dan valt de wind opeens weg gelukkig en kan ik toch nog slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten