zondag 2 september 2012

IJmuiden


2012-09-02 Zondag
 ’s Nachts schijnt de volle maan en het is niet koud. Het zeewater in de Noordzee is het warmste wat we tot nu toe hebben meegemaakt!
Het wordt wel steeds onrustiger wat schepen betreft. Ik ben een hele wacht bezig met schepen peilen die mogelijk op aanvarings koers liggen en een platform roept ons op met de marifoon, we varen te dicht langs ( minder dan 2 mijl). 1 schip wijkt voor ons uit, een schip van Wagenborg! Voor hem een kleinere moeite dan voor ons trouwens.
Het lichtweerzeil kan wel weer omhoog, we willen wel een beetje snelheid houden.
Om 12 uur komen de hoogovens in zicht en begint de “kanaalkoorts” toch wat toe te slaan. Hebben we al bereik op de telefoon? 12 mijl uit de kust is het zover. Meteen de eerste smsjes de lucht in. Ook is er weer 3G op mijn telefoon ( heel Engeland nergens gezien) en stroomt de email binnen. Zo gaan de laatste paar uur snel om.
Het binnenvaren bij IJmuiden is altijs spannend. Er staat een dikke stroom dwars voor de haven en er staan ook beste golven al waait het niet hard. We zijn blij als we binnen de pieren zijn.
We zijn te moe om door de sluis te gaan en ook wel toe aan een douche en boodschappen en dergelijke gemakken. Dus maken we vast in de marina. Wel super duur, maar voor rust moet je wat over hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten