donderdag 9 augustus 2012

nog meer treinen


2012-08-08 Woensdag
Man heeft niet alleen een stoomtreintje, maar nog veel meer interessante treinen en trams. We kopen een dagkaart en kunnen zo met allerlei antieke nog werkende openbaar vervoer vormen mee.
We gaan eerst een uur met de stoomtrein naar Douglas, de hoofdstad van Man. Daar moeten we een heel eind lopen langs de brede boulevard.
We hadden wel een bus kunnen nemen of de paardentram, maar na een uur zitten is een eind lopen ook wel fijn en het is heerlijk zonnig weer.
Aan de andere kant van de boulevard staat de elektrische tram klaar. Daarmee rijden we een half uur langs de kust naar het noorden tot Laxey. We zijn in een open wagon gaan zitten, maar doordat er mist opzet is dat erg koud. We zijn blij als we er zijn en een warme mok koffie kunnen drinken voordat we verder gaan met weer een andere trein.
We gaan met een elektrische trein naar de top van de hoogste berg. Onderweg is het behoorlijk mistig, maar eenmaal boven is het zicht goed. We kunnen de noordpunt van Man helemaal zien en ook de Schotste kust. Boven blijkt het ook helemaal niet koud of winderig te zijn. Toch gaan we vrij snel weer terug, want het is anders niet weer te doen wat trein tijden betreft.
In Laxey bekijken we nog iets bijzonders: een enorm Wheel, een watermolen waarmee water uit de lood en zinkmijnen werd gepompt.
Terug nemen we een gesloten tram wagon en nu het helderder is , is deze rit ook mooi.
In Douglas zien we geen bus, dus maar weer lopen. Bij het stoomtrein station aangekomen, blijkt de laatste trein toch al weg. Ikhad de tijdtabel niet helemaal goed bekeken.
Gelukkig zijn er ook nog moderne bussen en zo zien we op de terugweg alles weer heel anders.

1 opmerking:

  1. Mooi hoor, zo'n paardentram en die gesloten houten wagon. Nostalgie als het ware.
    Groetjes, P&E

    BeantwoordenVerwijderen